cyclostyle winkel

Einde van een avontuur

Begin 2018 stapten we zonder enige ervaring in de horeca in het fietscafé avontuur, met de overtuiging dat we met passie en persoonlijke betrokkenheid ver zouden komen. En niets is minder waar, ons concept waarbij fietscafé en fietskadowinkel worden gecombineerd bleek voor de vele enthousiaste gasten een graag bezochte stek. De complimenten voor de koffie, de Moordrechtse Kassei en fietsthema-broodjes hebben we graag in ontvangst genomen.

Obstakels onderweg
De bekendheid in de wijde omgeving groeide en groeide, Cyclostyle werd genoemd en geroemd in fietsboeken en tijdschrijften, en we waren op de goede weg om er ook echt een boterham mee te gaan verdienen. Maar er kwamen ook obstakels op ons pad, obstakels die de stap naar daadwerkelijk iets verdienen behoorlijk in de weg stonden. En waarbij we helaas niet mochten rekenen op medewerking van de betrokkenen, zoals de gemeente Zuidplas. Daarmee stond de haalbaarheid, in elk geval op de gekozen locatie, al behoorlijk onder druk.

Coronacrisis
En toen kwam corona, en moest de horeca dicht. En konden we niet meer in groepen fietsen. Juist op het moment dat het seizoen begon en de opmars moest beginnen. Een paar belangrijke peilers van het Cyclostyle concept vallen weg. We snappen het en staan achter de genomen maatregelen. Maar na net twee jaar zit er nog geen vet op de botten, en dan is het toch een hard gelag als blijkt dat je met je aparte concept één van die uitzonderingen blijkt te zijn die (vooralsnog) buiten de tegemoetkomingen van de overheid vallen.

Knopen hakken
Er moeten dus knopen worden doorgehakt. Tijdelijk anderhalve meter afstand houden is prima. Maar ik geloof niet in een anderhalve meter samenleving, en sta er al helemaal niet achter dat dit het 'nieuwe normaal' zou moeten zijn. Het strookt niet met het menselijk dna, en past ook niet in het dna van het Cyclostyle concept. Maar voorlopig en voor onbepaalde tijd is het zo, en dat staat de groei van het fietscafé in de weg. Als we dat combineren met de obstakels die de groei ook al in de weg stonden, dan kunnen we niet anders dan nu stoppen. Een harde reset.

De webshop blijft
Maar de webshop blijft. We blijven ons best doen om bijzondere artikelen te vinden voor ons assortiment fietskado-, lifestyle- en fietsverzamel-artikelen. En we willen jullie blijven ontmoeten, bij fietstochten of wieleravonden die we gaan we organiseren als de situatie dat weer toe laat.

Bedankt voor jullie bezoek en support in Moordrecht en blijf ons bezoeken via de website.
We houden contact! #takecare

Arjan & Yvonne Hendriks

 

 

 

Je winkelwagen is leeg.

Dit bekeek je eerder